Overslaan naar content

Open sollicitatie beleidsadviseur

Op locatie
 • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Beleid

Functieomschrijving

Het beleidsteam van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) staat open voor ambitieus talent. Zie jij het grote (maatschappelijke) belang van een goede vertegenwoordiging van de banken in politiek Den Haag en Brussel als een mooie uitdaging en ben je strategisch en communicatief sterk? 

Dan maken wij graag kennis met je.

 

Heb je  ervaring opgedaan in de bancaire sector en zou je meer willen leren over de belangenbehartiging van de sector binnen politiek en maatschappij of heb je een studie Bestuurskunde of Politicologie gedaan en kennis gemaakt met belangenbehartiging binnen de overheid of een maatschappelijke organisatie en je wil meer leren over de bancaire sector, kom dan een keer langs voor een goede kop koffie in ons moderne kantoor in het hart van de Amsterdamse Zuidas. We praten je dan graag bij over de mogelijkheden die ons talentvolle en ambitieuze beleidsteam biedt.

  

Meer over ons beleidsteam

Het beleidsteam bestaat uit 20 enthousiaste collega’s die zich op uiteenlopende onderwerpen richten en intensief samenwerken met de leden van de vereniging – de 60 banken in Nederland – en met bedrijfsleven, overheid en maatschappelijke organisaties. De bankensector staat in het middelpunt van de belangstelling bij politiek en media, wat werken bij de NVB erg dynamisch maakt. Als beleidsadviseur ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van collectieve projecten met actuele onderwerpen zoals bijvoorbeeld financieel economische criminaliteit duurzaamheid, retail- en consumentenzaken, financiële criminaliteit en digitalisering.

 

Met jouw expertise en sterk verbindende capaciteiten werk je samen met onze leden de standpunten, projecten en lobby uit. Je bent ons gezicht naar de buitenwereld (ook in de media). Daarnaast onderhoudt en vergroot je ons netwerk en treed je op als belangenbehartiger van de bankensector. Ook faciliteer je overleg met onze leden en stakeholders, zorg je voor kennisuitwisseling, adviseer je en zoek je samenwerking, zowel binnen als buiten de vereniging.


Wat doet een beleidsadviseur bij de NVB

 • Je voert actief beleid met als doel de samenwerking tussen banken en andere partijen te bevorderen
 • Volgen van  alle maatschappelijke ontwikkelingen in de markt en op het gebied van wet – en regelgeving van de thema’s waar jij je mee bezighoudt behoort tot je dagelijkse taken
 • Verrichten van onderzoek en analyseren van deze informatie om besluitvorming en standpunten goed te onderbouwen in nauwe samenwerking met de afdelingen Communicatie en Public Affairs
 • Onderhouden van goed contact met stakeholders, waaronder toezichthouders, de ministeries van Buitenlandse Zaken, Economische Zaken en Financiën,  maatschappelijke organisaties en de wetenschap
 • Je organiseert bijeenkomsten met leden en stakeholders over de onderwerpen waar je op dat moment mee bezig bent

 

De NVB

 • is een proactieve en zelfsturende organisatie, die inspeelt op de ontwikkelingen in de sector en in de samenleving
 • vindt jouw persoonlijke ontwikkeling belangrijk; we bieden doorlopende opleiding, coaching en uitdagend werk
 • heeft diversity & inclusion hoog in het vaandel staan; mensen voelen zich thuis
 • heeft samenwerking en verbinding centraal staan én biedt je de ruimte om zelf sturing te geven aan dossiers
 • biedt prima arbeidsvoorwaarden volgens de CAO banken. Dat betekent een mooi salaris waarbij de hoogte afhankelijk is van het aantal jaren (relevante) werkervaring en een 13e maand. Er is een geheel premievrij pensioen en elke donderdag komt er een masseur waar medewerkers gebruik van kunnen maken.

Kijk hier voor meer informatie over werken bij de NVB en bekijk onze bedrijfsfilm.

 

 

Vereisten

-  je hebt academisch werk – en denkniveau 

-  je hebt interesse voor wat er leeft bij banken, maatschappelijke organisaties en in de samenleving

-  je hebt affiniteit met de Haagse en Brusselse politiek en je graag zou willen mengen in nationale en internationale beleidsontwikkelingen

 

Interesse?

Solliciteer dan via onderstaande button. Wil je meer weten of heb je vragen neem dan contact met Enrico Heidelberg, Recruiter, via 06 – 22 88 46 40 (ook via WhatsApp).

of

Apply with Indeed onbeschikbaar