Juridisch adviseur Data & Privacy

Functieomschrijving

Wil jij een voortrekkersrol in de vormgeving van nieuwe en bestaande wetgeving voor banken op het gebied van data & privacyrecht?

De NVB is een proactieve en zelfsturende organisatie en telt circa 75 collega's. De sfeer is open en gericht op samenwerking. Onze hoofdvestiging is op de Amsterdamse Zuidas. De NVB zet zich dagelijks in met haar leden proactief voor een dienstbare, competitieve en stabiele bankensector. We spelen in op actualiteiten in de sector en de samenleving.


Als juridisch adviseur van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heb je een bijzondere rol. Bij ons geef je écht inhoudelijk sturing aan beleidsonderwerpen op het gebied van privacy, consumenten- en ondernemingsrecht in Nederland en Europa, waarbij het zwaartepunt op privacyrecht ligt.

Paul van Kempen, teamlead retail & digital Nederlandse Vereniging van Banken: 'Het werken vanuit juridisch- en privacyoogpunt aan allerlei thema’s die voor banken belangrijk zijn, is erg uitdagend en verrassend gevarieerd. Je denkt daarbij, samen met de topjuristen van banken, mee over passend beleid- en wetgeving.'


Bekijk hier het filmpje over het werken binnen ons team.


Je werk in het kort


Met jouw expertise en verbindende capaciteiten werk je samen met je collega’s, de topjuristen van banken, de beleidsmakers in de politiek (ministeries en toezichthouders) en de samenleving aan allerlei verschillende soorten wetgeving, geef je adviezen en heb je contact met toezichthouders.


Je bent de projectmanager van verschillende juridische werkgroepen overlegstructuren. In overleg bepaal je de agenda van de vergaderingen en zorg je voor de praktische voorbereiding

 • Prioriteiten bepaal je met de NVB-organisatie, team retail en digital en de voorzitters van de werkgroepen
 • Inhoudelijke analyses stel je op ter voorbereiding van sectorstandpunten
 • Je informeert leden en relevante partijen, initieert en faciliteert overleg, adviseert en zoekt samenwerking over wet- en regelgeving (interpretatie en context)
 • In het formuleren en uitdragen van sectorstandpunten werk je nauw samen met collega's van team Communicatie (persberichten, blogs) of de collega's van team Public Affairs (informatievoorziening richting de Eerste en Tweede Kamer, het Europees Parlement en de Europese Commissie)


Wat bieden wij?

 • Een strategisch inhoudelijke juridische functie waar diversiteit, samenwerking en verbinding centraal staan én waar je de ruimte hebt om zelf sturing te geven aan beleidsonderwerpen
 • Een lerende organisatie waar jouw persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat, onder meer door doorlopende opleiding, coaching en uitdagend werk
 • Een open, mensgerichte werkcultuur met gedreven professionals die zich streven naar het leveren naar kwaliteit en het maken van impact voor onze leden en de maatschappij
 • De werktijden zijn flexibel en thuiswerken is mogelijk
 • Je hebt recht op 6 weken vakantie (extra dagen kopen is mogelijk) en krijgt een ov-kaart, een zakelijke laptop en we dragen bij aan een goed premievrij pensioen

Jouw werkomgeving

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) is de belangenorganisatie voor banken in Nederland en telt circa 60 leden; bijna alle banken die in Nederland actief zijn. We werken met onze leden aan een toekomstbestendige bankensector die bijdraagt aan een welvarende, duurzame en inclusieve samenleving, in Nederland en daarbuiten. Dat doen we door het bieden van een ontmoetingsplaats, het leveren van relevante informatie, lobby en communicatie. We organiseren dialoog, willen onze leden inspireren en streven naar zichtbare resultaten.

Kijk hier voor meer over werken bij de NVB, bekijk onze bedrijfsfilm.

Functievereisten

Wie jij bent

Wij zijn op zoek naar een energieke, stevige juridisch onderlegde beleidsadviseur met privacykennis, met oog en oor voor wat er leeft bij de banken, de politiek, en de samenleving. Dit maakt jou echt onmisbaar:

 • Een afgeronde academische juridische studie
 • Relevante werkervaring bij een toezichthouder, financiële instelling, Ministerie, belangenorganisatie of vanuit een privacyrol bij een bedrijf.
 • In staat om hoofd- en bijzaken te onderscheiden en om het overzicht te bewaren
 • Minimaal 4 dagen per week beschikbaar


Enthousiast?

Solliciteer dan via onderstaande button. Wil je meer weten of heb je vragen neem dan contact met Paul van Kempen (teamlead Retail & Digital) via 06 – 11351763 of met Tessa Radius, Recruiter, via 06 - 23 92 10 71 (ook via WhatsApp).