Camjo met editkwaliteiten

Functieomschrijving

Ben je een creatieve beeldmaker met een passie voor het maken van gezichtsbepalende video’s, snackcontent en bewegend stockmateriaal? Zet jij videocontent verder op de kaart in onze organisatie en weet je onze collega’s daarin mee te nemen? Lees dan verder, want wij zoeken jou!


Als Camjo van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) maak je onderdeel uit van een enthousiast en divers communicatieteam en draag je bij aan de communicerende organisatie. Dit team van 11 collega’s is verantwoordelijk voor pers- en publieksvoorlichting, visuele communicatie, communicatieadvies, campagnes, webredactie, evenementen en informatievoorziening richting onze leden én binnen de NVB organisatie.

Bij de NVB bouwen we met krachtige content aan een beeld van de bankensector die zelfbewust haar rol en bijdragen aan de samenleving wil laten zien. Onze content is sterk verhalend en onze verhalen vertellen we in zowel tekst als beeld. We hebben grote ambities voor onze videocontent.


 Bekijk hier het filmpje over het werken binnen ons communicatieteam.


Je werk in het kort
Als Camjo bij de NVB maak je de verbinding tussen de actualiteit in de buitenwereld en de doelstellingen van de NVB. Je pikt relevant nieuws op, stelt concept storylines op, bespreekt deze met de betrokken collega’s en maakt zelfstandig online videoproducties, waarbij je naast het technische werk ook de rol van regisseur en interviewer voor je rekening neemt. Je draait je items zelfstandig, of je gaat op pad met een van je collega’s van het communicatieteam. Je werkt met professionele apparatuur vanuit onze newsroom, waar je ook green screen-items en korte videoreacties kunt opnemen en editen.


 • Je draagt onderwerpen aan, doet zelf je reserach en de voorbereiding van je items 
 • Je maakt videocontent die niet alleen informeert maar ook raakt voor onze eigen kanalen en voor die van externe media
 • Je maakt zelfstandig online videoproducties; van verslaglegging tot filmen en montage
 • Je helpt collega’s te vloggen


Wat bieden wij?

 • Een inhoudelijke, creatieve functie waar diversiteit, samenwerking en verbinding centraal staan én waar je ruimte hebt om zelf sturing te geven aan communicatievraagstukken
 • Een lerende organisatie waar jouw persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat, onder meer door doorlopende opleiding, coaching en uitdagend werk
 • Een open, mensgerichte werkcultuur met gedreven professionals die streven naar het leveren van kwaliteit en het maken van impact voor onze leden en de maatschappij
 • De werktijden zijn flexibel en thuiswerken is mogelijk
 • Je hebt recht op 6 weken vakantie (extra dagen kopen is mogelijk), een ov-kaart, een zakelijke laptop en telefoon en we dragen bij aan een goed premievrij pensioen


Jouw werkomgeving

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) is de belangenorganisatie voor banken in Nederland en telt circa 60 leden; bijna alle banken die in Nederland actief zijn. We werken met onze leden aan een toekomstbestendige bankensector die bijdraagt aan een welvarende, duurzame en inclusieve samenleving, in Nederland en daarbuiten. Dat doen we door het bieden van een ontmoetingsplaats, het leveren van relevante informatie, lobby en communicatie. We organiseren dialoog, willen onze leden inspireren en streven naar zichtbare resultaten.

De NVB is een proactieve en zelfsturende organisatie en telt circa 60 collega’s. De sfeer is open en gericht op samenwerking. Onze hoofdvestiging is op de Amsterdamse Zuidas.

Kijk hier voor meer over werken bij de NVB of bekijk onze bedrijfsfilm.

Functievereisten

Wie jij bent
Je hebt een neus voor nieuwsgevoelige onderwerpen en geeft daar een verrassende en creatieve invulling aan. Daarnaast combineer je snelheid met zorgvuldigheid en ben je een teamspeler is die moeiteloos flexibel werkt. Dit maakt jou echt onmisbaar:

 • Werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Een relevante opleiding (bijvoorbeeld journalistiek)
 • Kennis van en ervaring met het zelfstandig bedenken, filmen en monteren van online video
 • Sterke communicatieve en sociale vaardigheden
 • Een zelfstandige werker zonder negen-tot-vijf-mentaliteit
 • Doortastend, overtuigend en positief
 • Interesse in het bancaire werkveld en de thema’s van de NVB


Enthousiast?

Solliciteer dan via onderstaande button. Wil je meer weten of heb je vragen neem dan contact met Bart van Leeuwen, Hoofd Communicatie, via 06- 55 72 06 97 of met Debby Evers, HR Business Partner, via 06-23 403 015 (ook via WhatsApp).