Overslaan naar content

Beleidsadviseur consumentenzaken

Op locatie
  • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Beleid

Functieomschrijving

Heb je affiniteit of ervaring met banken en consumenten? Heb je zin om samen met onze leden en andere stakeholders onze belangen in Brussel en Den Haag behartigen? En ben je strategisch sterk en kun jij jezelf goed uitdrukken tijdens besprekingen met verschillende belanghebbenden en de media? Dan praten we graag met jou verder over een rol binnen ons beleidsteam!


Het beleidsteam bestaat uit 30 enthousiaste collega’s die zich op uiteenlopende onderwerpen richten en intensief samenwerken met de leden van de vereniging – 60 banken in Nederland. Maar ook met het bedrijfsleven, de overheid en maatschappelijke organisaties. Een dynamische job want de politiek en media hebben veel belangstelling voor onze bankensector.


Teamlead Retail & Digital, Paul van Kempen vertelt over zijn werk bij de NVB: “Het ontzettend leuke, gedreven en enthousiaste team bij de NVB en de afwisselende maatschappelijke en politieke onderwerpen waar we ons mee bezig houden zorgt voor dagelijkse uitdaging en plezier in mijn werk”.


Bekijk hier het filmpje over het werken binnen ons team.


Je werk in het kort
Als beleidsadviseur consumentenzaken heb je te maken met onderwerpen zoals zorgplicht voor klanten, de woningmarkt en de schuldhulpverlening. Je vergadert met het topmanagement van de Nederlandse banken over maatschappelijke dilemma’s, beleid, gezamenlijke standpunten en lobby. Met jouw expertise en sterk verbindende capaciteiten ben je het gezicht naar de buitenwereld (ook in de media). Je onderhoudt en vergroot ons netwerk en treedt op als belangenbehartiger van de bankensector. Je faciliteert overleg en kennisuitwisseling, adviseert en zoekt samenwerking, zowel binnen als buiten de vereniging.

· Je volgt alle maatschappelijke ontwikkelingen in de markt en op het gebied van wet- en regelgeving van de thema’s waar jij je mee bezighoudt

· Je anticipeert en je hebt de regie om besluitvorming te organiseren en standpunten goed te uit te dragen. Dit doe je in nauwe samenwerking met de afdeling Communicatie en Public Affairs

· Je organiseert bijeenkomsten met leden en stakeholders over actuele onderwerpen binnen jouw aandachtgebieden

· Je bevordert de samenwerking tussen banken en andere partijen

· Je hebt goed en regelmatig contact met stakeholders, waaronder de AFM, relevante ministeries zoals Ministerie van Financiën en het maatschappelijk middenveld.


Wat bieden wij?

· Een strategisch inhoudelijke beleidsfunctie waar diversiteit, samenwerking en verbinding centraal staan én waar je de ruimte hebt om zelf sturing te geven aan beleidsonderwerpen

· Een lerende organisatie waar jouw persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat, onder meer door doorlopende opleiding, coaching en uitdagend werk

· Een open, mensgerichte werkcultuur met gedreven professionals die streven naar het leveren van kwaliteit en het maken van impact voor onze leden en de maatschappij

· De werktijden zijn flexibel en deels thuiswerken is mogelijk

· Je hebt recht op 6 weken vakantie op jaarbasis bij een fulltime dienstverband van 36 uur (extra dagen kopen is mogelijk), een ov-kaart eersteklas, een zakelijke laptop, een zakelijke mobiel én we dragen bij aan een goed premievrij pensioen


Jouw werkomgeving

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) is dé belangenorganisatie voor banken in Nederland en telt ongeveer 60 leden. Dat zijn bijna alle banken die in Nederland actief zijn. Onze missie is het behartigen van de belangen van onze leden en de sector. Dat doen we door het bieden van een ontmoetingsplaats, het leveren van relevante informatie, lobby en communicatie. We organiseren dialoog, willen onze leden inspireren en streven naar zichtbare resultaten.

De NVB is een proactieve en zelfsturende organisatie en telt ongeveer 65 collega's. De sfeer is open en gericht op samenwerking. Onze hoofdvestiging zit op de Amsterdamse Zuidas.

Bekijk hier onze bedrijfsfilm.

Vereisten

Wie jij bent

Je begrijpt het belang van de financiële sector voor het functioneren van de economie, haalt plezier uit samenwerken met het hoger management van heel uiteenlopende partijen en je bent goed in staat prioriteiten af te stemmen en te bewaken. Je bent goed in het zien van “the bigger picture” en in staat om strategisch en tactisch te denken en daarnaar te handelen. Je wilt jezelf professioneel en persoonlijk ontwikkelen en bent niet bang voor het uitdagingen.

· Academisch werk- en denkniveau

· In staat om succesvol te bewegen in een complexe politiek bestuurlijke omgeving

· Ruime ervaring met het schrijven van beleidsstukken

· Strategisch en conceptueel denkvermogen, gecombineerd met een resultaatgerichte en overtuigende persoonlijkheid

· Stakeholdermanagement en netwerken zijn je tweede natuur

· Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden

· Bij voorkeur werkervaring of kennis van particuliere dienstverlening


Enthousiast?

Solliciteer dan via onderstaande button. Wil je meer weten of heb je vragen neem dan contact met Tessa Radius 06-23 95 56 69 (Ook WhatsApp)

of

Apply with Indeed onbeschikbaar