Beleidsadviseur cybersecurity

Functieomschrijving

Volg jij de maatschappelijke ontwikkelingen op het gebied van cyberdreigingen en wet- en regelgeving? Werk je graag in een complex stakeholder veld aan verschillende beleidsonderwerpen? Dan praten we graag met jou verder over deze vacature waarin je goed kan groeien en ontwikkelen in ons beleidsteam.


Het beleidsteam bestaat uit ongeveer 25 enthousiaste collega’s die zich op uiteenlopende onderwerpen richten. In het beleidsteam werk je intensief samen met de leden van de vereniging – de vertegenwoordigers van 60 banken in Nederland – en met bedrijfsleven, overheid, toezichthouders en maatschappelijke organisaties. De bankensector staat in het middelpunt van de belangstelling bij politiek en media, wat werken bij de NVB erg interessant en dynamisch maakt.


Bekijk hier het filmpje over het werken binnen ons Cyber team.


Je werk in het kort

Je volgt en beïnvloedt maatschappelijke ontwikkelingen, en cyberdreigingen, in de markt en op het gebied van wet- en regelgeving van de thema’s waar jij je mee bezighoudt. Namens de Nederlandse banken geef je invulling aan de rol NCSC liaison (1 dag per week in Den Haag)

Hierbij werk je nauw samen met de NVB cybersecurity analist. Je anticipeert en je hebt de regie om besluitvorming te organiseren en standpunten goed te uit te dragen. Dit doe je in nauwe samenwerking met de afdeling Communicatie en Public Affairs. Daarnaast organiseer je bijeenkomsten met leden en stakeholders over actuele onderwerpen binnen jouw aandachtgebieden. Je bevordert de samenwerking tussen banken en andere partijen en onderhoudt contacten met stakeholders. Denk hierbij aan de ministeries van onder meer Justitie en Veiligheid, Economische Zaken en Financiën, maar ook met DNB, VNO-NCW, politie, de telecomsector, ISPs en andere organisaties.


Wat bieden wij?

Een strategisch inhoudelijke beleidsfunctie waar diversiteit, samenwerking en verbinding centraal staan én waar je de ruimte hebt om zelf sturing te geven aan beleidsonderwerpen. Een lerende organisatie waar jouw persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel staat, onder meer door doorlopende opleiding, coaching en uitdagend werk.

Een open, mensgerichte werkcultuur met gedreven professionals die streven naar het leveren van kwaliteit en het maken van impact voor onze leden en de maatschappij. De werktijden zijn flexibel en thuiswerken is mogelijk.

Je krijgt ook 30 vakantiedagen (extra dagen kopen is mogelijk), een ov-kaart, een zakelijke laptop en telefoon en we dragen bij aan een goed premievrij pensioen.


Jouw werkomgeving
De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) is de belangenorganisatie voor banken in Nederland en telt circa 60 leden; bijna alle banken die in Nederland actief zijn. Onze missie is het behartigen van de belangen van onze leden en de sector. Dat doen we door het bieden van een ontmoetingsplaats, het leveren van relevante informatie, lobby en communicatie. We organiseren dialoog, willen onze leden inspireren en streven naar zichtbare resultaten.

De NVB is een proactieve en zelfsturende organisatie en telt ongeveer 75 collega's. De sfeer is open en gericht op samenwerking. Onze hoofdvestiging is op de Amsterdamse Zuidas.


Kijk hier voor meer over werken bij de NVB van bekijk onze bedrijfsfilm.

Functievereisten

Wie jij bent

Je begrijpt het belang van de financiële sector voor het functioneren van de economie, haalt plezier uit samenwerken met het hoger management van heel uiteenlopende partijen en je bent goed in staat prioriteiten af te stemmen en te bewaken. Je bent goed in het zien van “the bigger picture” en in staat om strategisch en tactisch te denken en daarnaar te handelen. Je wil jezelf professioneel en persoonlijk ontwikkelen en je bent niet bang voor het aangaan van uitdagingen.

  • Academisch werk- en denkniveau
  • In staat om succesvol te bewegen in een complexe politiek bestuurlijke omgeving
  • Ervaring op het gebied van “cybersecurity”.
  • Het is een pré, als je ervaring hebt opgedaan bijvoorbeeld bij een belangenvereniging, toezichthouder, binnen de politiek of bij een bank of advieskantoor.
  • Strategisch en conceptueel denkvermogen, gecombineerd met een resultaatgerichte en overtuigende persoonlijkheid
  • Ervaring met het schrijven van beleidsstukken
  • Stakeholdermanagement en netwerken zijn je 2e natuur
  • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden


Enthousiast?

Solliciteer dan via onderstaande button. Wil je meer weten of heb je vragen neem dan contact met Tessa Radius, Recruiter, via 06 – 23 92 10 71 (ook via WhatsApp)